Céklahummusz

A finom, szívvidító színű zöldség igazi vitaminbomba, és frenetikus látványt kreál minden fogásból, amelybe belekerül

Hozzávalók 10-12 adaghoz
40 dkg cannellini bab (konzerv) 20 dkg sült vagy főtt cékla 20 dkg tahini (szezámpaszta) 2 evőkanál citromlé 1 evőkanál reszelt torma 2 gerezd fokhagyma 0,5 kiskanál só 0,6 dl olívaolaj 1 db főtt tojás (tetszőleges) 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem

Elkészítés
1.
A babot és a céklát alaposan lecsepegtetjük, majd botmixer segítségével összedolgozzuk a tahinivel, a citromlével, a tormával, az összezúzott fokhagymával és a sóval.

2. Ezután több részletben hozzáadjuk az olajat (közben folyamatosan keverjük), majd lefedve néhány órára a hűtőbe tesszük.

3.Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott főtt tojással és a petrezselyemmel, majd kenyérre vagy pitára kenjük. Zellerszárral mártogatva is kitűnő.

Vote it up
104
Tetszett?Szavazzon rá!