Céklaleves joghurtos jégkockával

Legalább tíz jó ok van arra, hogy hideg levest készítsen

Hasonló receptek

Ezek a következők: 1. ön kreatív, 2. melege van, 3. ínyenc, 4. vendégeket vár, 5. nem vár vendégeket, 6. lusta, 7. kétbalkezes, 8. van botmixere, 9. utál vásárolni, 10. utálja a tíz jó ok… kezdetű listákat, inkább átugorja, és nekilát az alábbi remek leves elkészítésének. 

Hozzávalók
2 dl joghurt 1 marék friss tárkony 3 evőkanál cukor 2 fej lila hagyma 0,75 dl vörösbor 2 evőkanál borecet 1 l zöldségalaplé 50 dkg főtt cékla só, bors

Elkészítés
1. A joghurtot elkeverjük egy kevés apróra tépett tárkonnyal, majd a jégkockatartóba öntjük, és néhány órára a mélyhűtőbe tesszük

2. A cukrot és az apróra vágott hagymát – az edényt lefedve és meg-megrázogatva – összepirítjuk (kb. 10 perc), majd hozzáöntjük a bort és a borecetet, és néhány perc alatt sziruposra főzzük.

3. Hozzáadjuk az alaplét, a karikára vágott főtt céklát és a maradék tárkonyt, felforraljuk, majd 15 percig főzzük. Ezután botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, és a joghurtos jégkockákkal tálaljuk.

Vote it up
298
Tetszett?Szavazzon rá!