Cérnametéltes saláta

A tésztáról sokaknak inkább Ázsia jut az eszébe, de itt egy remek európai finomság

Hozzávalók
17 dkg cérnametélt 2 közepes paradicsom 17 dkg brokkolirózsa 20 dkg karfiolrózsa 15 dkg sárgarépa 2 zellerszár 1 közepes piros vagy sárga kaliforniai paprika 1 közepes vöröshagyma 1 üveg (12 dkg) szeletelt gomba 6 dkg kimagozott, szeletelt olajbogyó 3 gerezd fokhagyma 1,8 dl francia salátaöntet (paradicsomos) 4 evőkanál frissen összevágott petrezselyem 2,5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés
1. A tésztát kissé összetörjük, a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően megfőzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

2. Közben egy salátástálban összekeverjük a felkockázott paradicsomot, a brokkolit, a karfiolt, a felszeletelt sárgarépát és zellert, az apróra vágott paprikát és hagymát, a leöblített gombát, az olajbogyót és a finomra vágott fokhagymát.

3. A zöldségkeverékhez hozzáadjuk a tésztát, majd a salátaöntetet, és összekeverjük. Megszórjuk a petrezselyemmel és a parmezánnal, ismét összekeverjük, és lefedve 4–24 órára behűtjük. Tálalás előtt felkeverjük.

Vote it up
209
Tetszett?Szavazzon rá!