Cézár-saláta pirított kenyérkockákkal

Íme, a kedvelt klasszikus! Így készítheti el jobban, mint a legtöbb étterem

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál olívaolaj 0,25 fej jégsaláta 2 kis fej római saláta 5 dkg parmezán egy darabban 2 szelet nem túl sötét kenyér

Az öntethez: 2 kiskanál dijoni mustár 5 evőkanál olívaolaj 1 csipet cukor 2 evőkanál citromlé 1 kiskanál Worcester-szósz 4 db szardellafilé 1 db tojássárgája 1 db kis gerezd fokhagyma só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés
1. Tisztítsuk meg, mossuk meg és centrifugáljuk szárazra a római és a jégsalátát. A leveleket vágjuk falatnyi arabokra. Zöldséggyalun vagy sajtreszelőn reszeljük durvára a parmezánt

2. Az öntet elkészítéséhez tegyük a szardellafilét egy tálba és villával nyomkodjuk szét. Adjuk hozzá az olívaolajat,a tojássárgáját, a Worcester-szószt, a citromlevet, a mustárt és a cukrot. A megtisztított fokhagymagerezdet fokhagymapréssel zúzzuk össze, és adjuk a szardellás keverékhez. Habverővel verjük fel jól az egészet, majd sózzuk, borsozzuk.

3. Vágjuk le a héjat a kenyérszeletekről, és kockázzuk fel őket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat, és állandó kevergetés mellett pirítsuk benne aranybarnára a kenyérkockákat.

4. A salátaleveleket tegyük négy tányérra vagy egy lapos tálra. Szórjuk meg a reszelt parmezánnal, és csurgassuk rá az öntetet. Szórjuk a tetejére a forró pirított kenyérkockákat, és tálaljuk.

Vote it up
186
Tetszett?Szavazzon rá!