Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál olívaolaj • 0,25 fej jégsaláta • 2 kis fej római saláta • 5 dkg parmezán egy darabban • 2 szelet nem túl sötét kenyér
Az öntethez: 2 kiskanál dijoni mustár • 5 evőkanál olívaolaj • 1 csipet cukor • 2 evőkanál citromlé • 1 kiskanál Worcester-szósz • 4 db szardellafilé • 1 db tojássárgája • 1 db kis gerezd fokhagyma • só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
1. Tisztítsuk meg, mossuk meg és centrifugáljuk szárazra a római és a jégsalátát. A leveleket vágjuk falatnyi arabokra. Zöldséggyalun vagy sajtreszelőn reszeljük durvára a parmezánt
2. Az öntet elkészítéséhez tegyük a szardellafilét egy tálba és villával nyomkodjuk szét. Adjuk hozzá az olívaolajat,a tojássárgáját, a Worcester-szószt, a citromlevet, a mustárt és a cukrot. A megtisztított fokhagymagerezdet fokhagymapréssel zúzzuk össze, és adjuk a szardellás keverékhez. Habverővel verjük fel jól az egészet, majd sózzuk, borsozzuk.
3. Vágjuk le a héjat a kenyérszeletekről, és kockázzuk fel őket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat, és állandó kevergetés mellett pirítsuk benne aranybarnára a kenyérkockákat.
4. A salátaleveleket tegyük négy tányérra vagy egy lapos tálra. Szórjuk meg a reszelt parmezánnal, és csurgassuk rá az öntetet. Szórjuk a tetejére a forró pirított kenyérkockákat, és tálaljuk.
Hozzászólás