Hozzávalók 4 személyre
1 kg (nagy) burgonya • 1,5 kávéskanál napraforgóolaj • 2 evőkanál friss korpakenyérmorzsa • csipetnyi cayenne-i bors • 0,5 kávéskanál őrölt kömény • 1 kávéskanál fokhagymás só • 1 kávéskanál pirospaprika • 1 kávéskanál őrölt fekete bors • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Súroljuk meg a burgonyákat, és mindegyiket vágjuk hosszában nyolc gerezdre (a héját hagyjuk rajta). Tegyük egy nagy keverőtálba, öntsük hozzá az olajat, és forgassuk bele a gerezdeket, hogy az olaj egyenletesen ellepje őket.
2. Keverjük össze a kenyérmorzsát, a cayenne-i borsot, a köményt, a fokhagymás sót, a pirospaprikát, a borsot és a kakukkfüvet egy nagy edényben. Tegyük bele a burgonyát, és forgassuk addig, amíg egyenletes bevonat nem kerül rá.
3. Rakjuk a gerezdeket egymás mellé egy nagy teflontepsibe, és süssük 35-40 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Tálaljuk melegen.
Változat Kínáljuk falatokként, zsírszegény joghurtba mártogatva.
Hozzászólás