Cambridge-i égetett krém

Marco Pierre White, a modern brit konyhaművészet „keresztapja” ajánlásával

Hozzávalók 6 személyre
17,5 dkg kristálycukor 9 tojássárgája 4 rúd vanília 1 dl tej 9 dl zsíros tejszín 5 dkg barnacukor

Elkészítés
1. Keverjük össze a cukrot a tojássárgákkal.

2. Vágjuk hosszában ketté a vaníliarudakat és kaparjuk ki a belsejüket. A magokat, a rudakat a tejet és a tejszínt rakjuk egy lábosba és forraljuk fel, hogy a vaníliaíz áthassa.

3. A forrásban levő tej+tejszín keveréket öntsük rá a cukros tojássárgákra, alaposan keverjük össze, majd kis lyukú szűrőn szűrjük át. A sütőt melegítsük elő 120 fokra.

4. A keveréket osszuk el hat szufléformába. A formákat rakjuk egy mélyebb tepsi meleg vízbe, és a sütőben 30-40 percig főzzük, míg a krém meg nem szilárdul. Utána hagyjuk a szufléformákat kihűlni, majd rakjuk őket a hűtőbe.

5. Kapcsoljuk a grillezőt a legmagasabb fokozatra. Mindegyik szufléforma tetejét szórjuk meg barna cukorral és annyi időre rakjuk be a grillezőbe, míg a cukor fel nem olvad és aranybarna nem lesz. Hagyjuk az égetett cukrot megszilárdulni és csak utána tálaljuk.
 

Ismerje meg Marco Pierre White-ot és az általa ajánlott „emberes” karajt is!

Vote it up
174
Tetszett?Szavazzon rá!