Capri saláta

Vannak klasszikus receptek, amelyekkel öröm eljátszani. Ez az ötperces olasz ízorgia is ilyen

Hozzávalók 4 személyre
1 marék friss bazsalikom 1 kg paradicsom 45 dkg mozzarella 4 evőkanál extra szűz olívaolaj tengeri só frissen őrölt bors

Elkészítés
1.
A bazsalikomleveleket alaposan megmossuk és megszárítjuk. A paradicsomot és a mozzarellát 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a bazsalikomlevelekkel felváltva kör alakban elrendezzük egy tálon (úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást).

2. Megöntözzük az olajjal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Bazsalikom helyett rucolát is használhatunk: a rucolát 0,25 kiskanál szárított oregánóval együtt még az olaj előtt a saláta tetejére szórjuk.)

Vote it up
50
Tetszett?Szavazzon rá!