Carpaccio céklával

A cékla valóságos csodaszer: a népi gyógyászatban fejfájás és fogfájás esetén is elővették, a színe pedig felér egy jókedvterápiával

Ha nem lelkesedik a cékla ízéért, további érveink is vannak: a céklában levő kálium az izmok és az állóképesség növelésében játszik fontos szerepet. Kalciumban, foszforban, nátriumban igen gazdag. Tegyen egy próbát!

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg hátszín vagy bélszín citrom leve 2 evőkanál olívaolaj frissen őrölt fekete bors 4 db cékla

Elkészítés
1. A húst nagyon vékony, szinte áttetsző szeletekre vágjuk. A hússzeleteket kis átfedéssel egy tányérra rendezzük, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

2. A dresszinghez a citromlét összekeverjük az olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk. A céklát megmossuk, meghámozzuk, és nyersen igen vékony szeletekre vágjuk.

3. Tálaláskor a céklát a húsra helyezzük, és meglocsoljuk a dresszinggel.
 

Kattintson a további céklás receptekért!

Vote it up
243
Tetszett?Szavazzon rá!