Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál vaj • 0,5 db piros kaliforniai paprika • 0,5 db zöld kaliforniai paprika • 2 gerezd fokhagyma • 5 dkg liszt • 2 dl húsalaplé • 2 dl tejszín • 2 dl tej • 25 dkg cheddar sajt • 1 fej vöröshagyma • só, bors
Elkészítés
1. A vajat egy edényben felhevítjük, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és az összezúzott fokhagymát, majd kb. 6 percig pároljuk őket.
2. Hozzáadjuk a lisztet, és 2 percig keverjük. Ráöntjük a húsalaplét, és 5 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, és folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
3. A lereszelt sajtot fokozatosan adjuk hozzá, mindig megvárva, míg teljesen fel nem olvad. Sózzuk, borsozzuk, forrón tálaljuk.
Hozzászólás