Chilimázas mandula

Remek ajándék a vacsora előtt mindenki által szívesen rágcsált étvágygerjesztő

Hozzávalók
20 dkg pirított mandula 25 dkg kristálycukor 1/2 kiskanál chilipor 0,6 dl víz

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és pirítsuk a mandulát kb. 8-10 percig.

2. Vékonyan olajozzunk ki két tepsit.

3. Öntsük a vizet egy vastag falú lábasba vagy serpenyőbe, és oldjuk fel benne a cukrot és a chiliport, kis lángon folyamatosan kevergessük. Forraljuk fel, és hagyjuk csendesen főni, amíg a keverék aranybarna színű nem lesz.

4. Adjuk hozzá a pirított mandulát, és keverjük még 2-3 percig.

5. Öntsük az egyik tálcára, és beolajozott villával válasszuk szét a mandulákat egymástól. Beolajozott késsel toljuk át a mandulákat egy másik, enyhén beolajozott tálcára úgy, hogy a mandulák továbbra se érintkezzenek.

6. Ha a karamellréteg megszilárdult, a mandulákat tegyük a csavaros fedelű tárolóüvegekbe.

Vote it up
286
Tetszett?Szavazzon rá!