Hozzávalók 4 személyre
60 dkg chorizo kolbász • 4 gerezd zúzott fokhagyma • 1/2 kiskanál kömény • 100 dkg pinto bab • 1 kiskanál csilipor • 1/2 kiskanál só • 6 dl víz • kukoricás tortillachips • 2 fej vöröshagyma • 10 db jalapeńo paprika • 70 dkg reszelt cheddar sajt • 4 d tejföl • 2 evőkanál lime-lé • friss koriander
Elkészítés
1. A chorizót a fokhagymával és a köménnyel együtt megpirítjuk, majd a serpenyőből kivéve a zsírt szalvétával leitatjuk róla.
2. A serpenyőben maradt kolbászzsírhoz hozzáadjuk a babot és a csiliport, megsózzuk és hozzáöntjük a vizet. Közepes lángon alaposan átmelegítjük, közben egy fakanállal masszává nyomkodjuk, majd levesszük a tűzről.
3. A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra. Egy tűzálló edény alján elhelyezünk egy réteg tortillachipset, rákanalazzuk a babos massza, a chorizo, a vékony karikákra vágott hagyma, a jalapeńo paprika és a sajt felét, majd újabb chipsréteget rakunk rá, végül – az előbbi sorrendben – a többi hozzávalót is rárétegezzük. A sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt a tetején meg nem olvad.
4. A tejfölt elkeverjük a lime-lével és egy csipet sóval, megöntözzük vele a nacho tetejét, és megszórjuk friss korianderrel. Melegen tálaljuk.
Hozzászólás