Chorizós-babos nacho

Ez a rakott finomság megnyeri a hagyományos ízek kedvelőinek szívét is: sok-sok kolbász, bab, fokhagyma és sajt van benne

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg chorizo kolbász ­ 4 gerezd zúzott fokhagyma 1/2 kiskanál kömény 100 dkg pinto bab 1 kiskanál csilipor 1/2 kiskanál só 6 dl víz kukoricás tortillachips 2 fej vöröshagyma 10 db jalapeńo paprika 70 dkg reszelt cheddar sajt 4 d tejföl 2 evőkanál lime-lé friss koriander

Elkészítés
1. A chorizót a fokhagymával és a köménnyel együtt megpirítjuk, majd a serpenyőből kivéve a zsírt szalvétával leitatjuk róla.

2. A serpenyőben maradt kolbászzsírhoz hozzáadjuk a babot és a csiliport, megsózzuk és hozzáöntjük a vizet. Közepes lángon alaposan átmelegítjük, közben egy fakanállal masszává nyomkodjuk, majd levesszük a tűzről.

3. A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra. Egy tűzálló edény alján elhelyezünk egy réteg tortillachipset, rákanalazzuk a babos massza, a chorizo, a vékony karikákra vágott hagyma, a jalapeńo paprika és a sajt felét, majd újabb chipsréteget rakunk rá, végül – az előbbi sorrendben – a többi hozzávalót is rárétegezzük. A sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt a tetején meg nem olvad.

4. A tejfölt elkeverjük a lime-lével és egy csipet sóval, megöntözzük vele a nacho tetejét, és megszórjuk friss korianderrel. Melegen tálaljuk.

Vote it up
235
Tetszett?Szavazzon rá!