Christmas pudding

Az angol karácsony elképzelhetetlen nélküle. Ha megkóstolja, biztos megérti őket

Hasonló receptek

Hozzávalók
10 dkg aranymazsola 12 dkg aszalt áfonya 15 dkg mazsola 10 dkg aszalt szilva 8 dkg kandírozott narancsés citromhéj 1 dl brandy vagy sherry 25 dkg puha vaj 5,5 dkg barna cukor 5,5 dkg kristálycukor 3 db tojás 12,5 dkg liszt 1 kiskanál őrölt fahéj 0,5 kiskanál őrölt szegfűszeg 25 dkg zsemlemorzsa 1,5 dl tej 10 dkg negyedbe vágott mandula

Elkészítés
1. Az aszalt, illetve kandírozott gyümölcsöket és a mandulát egy éjszakára (de legalább 4 órára) brandybe áztatjuk.

2. A vajat és a kétféle cukrot kézi mixerrel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

3. Beletesszük a gyümölcsöket, a lisztet, a fahéjat, a szegfűszeget, a zsemlemorzsát és a tejet, fakanállal alaposan összedolgozzuk, és a tésztából labdát formázunk.

4. Egy nagyobb konyharuhát forró vízbe mártunk, kicsavarjuk, majd még melegen kiterítjük, közepére egy kevés lisztet szórunk, és rátesszük a tésztát. A ruha széleit felhajtjuk, a tetejét jó szorosan összefogjuk, és kötözőspárgával összekötjük.

Vote it up
322
Tetszett?Szavazzon rá!