Churros

A spanyol fánkként emlegetett „csurró” talán a képviselő- vagy eklerfánkunk alapjául szolgáló égetett tésztához áll legközelebb

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2,5 dl víz 2,5 evőkanál + 10 dkg cukor 0,5 kiskanál só 2 evőkanál étolaj + a sütéshez 15 dkg liszt 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés
1.
Egy kisebb főzőedényben összekeverjük a vizet és a 2,5 evőkanál cukrot, a sót és a 2 evőkanál olajat, felforraljuk, és a tűzről levesszük.

2. Azonnal hozzáadjuk a lisztet, labdaccsá formázzuk, és a tésztát egy habzsákba töltjük.

3. A tésztából csillagcsövön keresztül bő forró olajba 12-15 cm-es csíkokat nyomunk, és aranybarnára sütjük.

4. A fahéjat összekeverjük a maradék cukorral, és a forró churrókat megforgatjuk benne.

Vote it up
133
Tetszett?Szavazzon rá!