Cicafogyókúra

Ha a kutyája elkezdi felszedni a kilókat, többet viszi sétálni, hogy megmozgassa. Sajnos a macskáknál ez nem ilyen egyszerű

A mai cicusok passzív életmódot folytatnak, figyelmeztet James Richards állatorvos, a Cornell Egyetem Macskaegészségügyi Központjának igazgatója: – Egyre több macska él zárt térben, így nem tud szaladgálni, elég kalóriát égetni.

Ha ujjaival ki tudja tapogatni macskája bordáit, és látja a „derekát” (vagyis a cica legalsó bordája és a hátsó lába közötti részen horpasza, nem pedig pocakja van), az állat valószínűleg egészséges. Ha nem ez a helyzet, segítsen neki leadni pár dekát:

Serkentse játékra!
Szerezzen be vagy készítsen olyan eszközöket, amelyekkel eljátszhat, például horgászdamilt, hadd kergesse.

Ügyeljen az adagokra!
Amíg nincs otthon, tartsa elzárva az eleséget. A macskát reggel és este kell etetni – ne hagyja, hogy egész nap nassoljon.

Hozza mozgásba!
Buzdítsa macskáját mászásra, tegyen egy asztalt olyan ablak elé, amelyik madáretetőre vagy más csábító látványosságra néz.

Csak türelem!
A fogyókúra kezdetén néhány hetente méresse meg cicája súlyát az állatorvossal. A macskák hetente minden baj nélkül akár kiindulási testtömegük 1%-át is leadják.

Vote it up
226
Tetszett?Szavazzon rá!