Citromos „palacsinta”

Úgysem lesz képes felbecsülni a várható igényt. Eleve duplázza a tervezett adagot!

Hozzávalók 4 személyre
15 dkg liszt 2,5 kiskanál sütőpor 7 dkg cukor 20 dkg ricotta 1,8 dl tej 2 kiskanál reszelt citromhéj 6 dkg olvasztott Rama + egy kevés a sütéshez 2 db tojás 12 dkg porcukor citromgerezdek a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A lisztet a sütőporral és a cukorral egy edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a ricottát, a tejet, a citromhéjat,a Ramat és a tojássárgáját, és alaposan összedolgozzuk.

2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tésztával.

3. Felhevítünk egy tefl onserpenyőt, kikenjük egy kevés Ramaval, majd a tésztából evőkanálnyi adagokat kanalazunk bele, és a korongok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

4. Tálalás előtt meghempergetjük a porcukorban, majd citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Vote it up
249
Tetszett?Szavazzon rá!