Hozzávalók 4 személyre
15 dkg liszt • 2,5 kiskanál sütőpor • 7 dkg cukor • 20 dkg ricotta • 1,8 dl tej • 2 kiskanál reszelt citromhéj • 6 dkg olvasztott Rama + egy kevés a sütéshez • 2 db tojás • 12 dkg porcukor • citromgerezdek a tálaláshoz
Elkészítés
1. A lisztet a sütőporral és a cukorral egy edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a ricottát, a tejet, a citromhéjat,a Ramat és a tojássárgáját, és alaposan összedolgozzuk.
2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tésztával.
3. Felhevítünk egy tefl onserpenyőt, kikenjük egy kevés Ramaval, majd a tésztából evőkanálnyi adagokat kanalazunk bele, és a korongok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
4. Tálalás előtt meghempergetjük a porcukorban, majd citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
Hozzászólás