Citromos cukkini

Puha, pikáns, pillekönnyű, így valóságos jolly joker, ugyanis tökéletesen megfelel előételnek, salátának, de még köretnek is

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg cukkini 1 szál tárkony 1 kis csokor petrezselyem 4 levél bazsalikom olívaolaj só, bors 1 db citrom leve

Elkészítés
1. A vastag csíkokra vágott cukkinit kevés vízben 15 perc alatt puhára pároljuk, majd ha kihűlt, egy tálalóedénybe tesszük.

2. Megszórjuk az apróra vágott zöld fűszerekkel, meglocsoljuk az olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.

3. Hozzáöntjük a citromlét, alaposan összekeverjük, és tálalásig hűvös helyre tesszük.
 

Szeretne többet megtudni a cukkiniről? Kattintson! Ismerjen meg további cukkinis recepteket! Jó ötlet lehet az is, ha pürésíti, mert így később krémlevest vagy felfújtat készíthet belőle. Ha kíváncsi, hogyan őrizheti meg legjobban a cukkiniben rejlő vitaminokat, itt megtudhatja.

Ha viszont parlagfű-allergiában szenved, magyarul szénanáthás, nem árt, ha óvatosan fogyasztja a cukkinit, mert keresztallergia alakulhat ki.

Vote it up
273
Tetszett?Szavazzon rá!