Citromos joghurttorta

Ennek a krémes-réteges nyalánkságnak már az elkészítése is öröm, aztán jön dupla élvezet

Hozzávalók 6 személyre
30 dkg barna cukor 5 dkg Rama + a formába 3 db tojás 2,2 dl joghurt 1 db citrom reszelt héja 17 dkg sütőporos liszt + a formába

A töltelékhez: 8 evőkanál lemon curd (citromkrém) 5 evőkanál joghurt

A tetejére: 20 dkg krémsajt 3 evőkanál görög joghurt 7 dkg porcukor

A citromkrémhez: 1,8 dl citromlé 1 evőkanál citromhéj 15 dkg cukor 3 db tojás 7 dkg vaj

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A cukrot és a Ramát kikeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a joghurtot és a citromhéjat, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet.

2. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan a tésztához forgatjuk, majd a masszát egy Ramával kikent, kilisztezett tortaformába kanalazzuk, és 60-75 perc alatt aranybarnára sütjük. 10 perc elteltével kivesszük a formából, és egy rácsra tesszük hűlni.

3. Citromkrém készítése: A citromlét elkeverjük a citromhéjjal és a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat, és vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve besűrítjük (6-8 perc).

4. A tésztát vízszintesen négyfelé vágjuk. A legalsó részt megkenjük a citromkrém felével, ráhelyezzük a következő lapot, ezt megkenjük a joghurttal, majd újabb lapot teszünk rá, amire újra citromkrém kerül. Erre ráhelyezzük az utolsó tésztalapot.

5. A krémsajtot elkeverjük a joghurttal és a porcukorral, és egy spatulával a torta tetejére kenjük. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.

Vote it up
167
Tetszett?Szavazzon rá!