Citromos lazac kapribogyós krumplipürével

Kevés ínyencfalatról lehet elmondani, hogy villámgyorsan elkészíthető. Ez pont ilyen

Aki a mai időkben képes napi szinten frisset főzni, az vagy megoldotta az időtágítás problémáját (és bezsebelt érte tucatnyi Nobel-díjat), vagy megtanult a 24 óra szűkös lehetőségeihez igazodni. Az alábbiakban egy 20 perc alatt elkészíthető ínyencfalatot ismertetünk. Próbálja ki (vagy tegye ki a Nobel-díját az asztalra)!

Hozzávalók
2 megtisztított lazacfilé 1 citrom leve 1 narancs leve 2 evőkanál olívaolaj 30 szem újburgonya 1 evőkanál dijoni mustár 0,5 csokor bazsalikom 1 evőkanál kapribogyó

Elkészítés
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lazacot a citromlé felével, a narancslével és 1 evőkanál olívaolajjal leöntve 10 percig állni hagyjuk. Ezután a páclével együtt a sütőben 6-8 percig sütjük.

2. A meghámozott burgonyát puhára főzzük, és pürésítjük. Óvatosan összekeverjük 1 evőkanál olívaolajjal, a maradék citromlével, a mustárral, az apróra vágott bazsalikommal és a kapribogyóval. A lazacfilével és a tepsiben összegyűlt szósszal tálaljuk.

Vote it up
193
Tetszett?Szavazzon rá!