Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál olívaolaj • 3 gerezd fokhagyma, durvára vágva • 250 g vöröshagyma, durvára vágva • 250 g vörös lencse, megmosva és lecsepegtetve • 1,2 liter csirke- vagy zöldségalaplé • 1 kávéskanál őrölt koriander • 1/2 kávéskanál őrölt kömény • 1 citrom leve • 4 hártya vékony citromkarika • só, fekete bors
Elkészítés
1. Hevítsük fel az olajat egy vastag falú lábasban. Tegyük bele a fokhagymát és a vöröshagymát, és közepes lángon pirítsuk 6-7 percig, amíg meg nem barnul. Gyakran keverjük meg, hogy le ne ragadjon.
2. Adjuk hozzá a lencsét, és pirítsuk tovább 1-2 percig. Ezután engedjük fel az alaplével, állítsuk nagy lángra és forraljuk fel a levest. Majd mérsékeljük a lángot, fedjük be, és főzzük lassú tűzön 15-20 percig, amíg a lencse épp hogy megpuhul.
3. Tegyünk egy teflonserpenyőt nagy lángra, szórjuk bele a koriandert és a köményt, és pörköljük 1-2 percig, amíg az aroma felszabadul, majd öntsük a levesbe.
4. Állítsuk nagyobb lángra a levest, tegyük bele a citromlét és a citromkarikákat, ízlés szerint fűszerezzük, majd főzzük lassú tűzön 5 percig. Szórjunk a levesbe kevés fekete borsot, és tálaljuk.
Hozzászólás