Citromos lencseleves

Ez a testes, krémszerű téli leves a pörkölt fűszerek meleg aromáját a citrusfélék remek, pikáns ízvilágával egyesíti

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál olívaolaj 3 gerezd fokhagyma, durvára vágva 250 g vöröshagyma, durvára vágva 250 g vörös lencse, megmosva és lecsepegtetve 1,2 liter csirke- vagy zöldségalaplé 1 kávéskanál őrölt koriander 1/2 kávéskanál őrölt kömény 1 citrom leve 4 hártya vékony citromkarika só, fekete bors

Elkészítés
1. Hevítsük fel az olajat egy vastag falú lábasban. Tegyük bele a fokhagymát és a vöröshagymát, és közepes lángon pirítsuk 6-7 percig, amíg meg nem barnul. Gyakran keverjük meg, hogy le ne ragadjon.

2. Adjuk hozzá a lencsét, és pirítsuk tovább 1-2 percig. Ezután engedjük fel az alaplével, állítsuk nagy lángra és forraljuk fel a levest. Majd mérsékeljük a lángot, fedjük be, és főzzük lassú tűzön 15-20 percig, amíg a lencse épp hogy megpuhul.

3. Tegyünk egy teflonserpenyőt nagy lángra, szórjuk bele a koriandert és a köményt, és pörköljük 1-2 percig, amíg az aroma felszabadul, majd öntsük a levesbe.

4. Állítsuk nagyobb lángra a levest, tegyük bele a citromlét és a citromkarikákat, ízlés szerint fűszerezzük, majd főzzük lassú tűzön 5 percig. Szórjunk a levesbe kevés fekete borsot, és tálaljuk.

Vote it up
383
Tetszett?Szavazzon rá!