Citromos puding

Régen nem lehetett mindig déligyümölcsöt kapni, ezért a citrom és a narancs héját kandírozták, és ezt tették a süteményekbe

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2,5 dl tej 11 dkg vaj 25 dkg liszt 6 tojás 20 dkg cukrozott citromhéj 10 dkg cukor 2,5 dl tejszín 2 evőkanál eperszörp 10 dkg földieper porcukor

Elkészítés
1. A tejet és a lisztet 10 dkg vajjal állandó keverés és melegítés közben addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Hűtsük ki.

2. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. Vágjuk a cukrozott citromhéjat kis kockákra. Verjünk a tojásfehérjéből kemény habot. A tojássárgáját, a cukrot és a citromhéj felét keverjük a tésztába, majd óvatosan vegyítsük hozzá a tojáshabot.

3. A megmaradt citromhéjjal béleljünk ki egy kizsírozott sütőformát, majd töltsük bele a tésztát. Állítsuk vízfürdőbe, fedjük le és főzzük kb. 1 óra hosszat alacsony hőfokon.

4. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá az eperszörpöt. Mossuk meg és vágjuk félbe az eperszemeket. Borítsuk ki a pudingot tányérra, és díszítsük az eperszemekkel és a porcukorral. Tálaljuk a tejszínhabbal.

Vote it up
408
Tetszett?Szavazzon rá!