Citromos sajttorta

Egyesek idegenkednek a sajttortától, pedig nincs miért: pofonegyszerű elkészíteni, mégis mindenkit elkápráztat

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
15 dkg liszt 5,5 dkg cukor 10 dkg hideg vaj 2,5 dl tejszín

A töltelékhez: 33 dkg puha krémsajt 55 dkg ricotta 4 db tojás 30 dkg cukor 0,6 dl citromlé 2 evőkanál reszelt citromhéj 0,5 kiskanál vaníliakivonat 1,5 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A lisztet és a cukrot elmorzsoljuk a felkockázott vajjal, majd a tésztát belenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

2. A töltelék hozzávalóit a keményítő kivételével simára keverjük.

3. A kukoricakeményítőt összekeverjük 1,5 evőkanál vízzel, majd a töltelékhez adjuk. Újra átkeverjük, és a kész tortaalapra öntve 1 óra 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.

4. A tortát a sütőben hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára behűtjük. Lecsatoljuk róla a formát, és a felvert tejszínhabbal tálaljuk.
 

Ismerjen meg további sajttortákat!

Vote it up
8
Tetszett?Szavazzon rá!