Hozzávalók 8 személyre
15 dkg liszt • 5,5 dkg cukor • 10 dkg hideg vaj • 2,5 dl tejszín
A töltelékhez: 33 dkg puha krémsajt • 55 dkg ricotta • 4 db tojás • 30 dkg cukor • 0,6 dl citromlé • 2 evőkanál reszelt citromhéj • 0,5 kiskanál vaníliakivonat • 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A lisztet és a cukrot elmorzsoljuk a felkockázott vajjal, majd a tésztát belenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
2. A töltelék hozzávalóit a keményítő kivételével simára keverjük.
3. A kukoricakeményítőt összekeverjük 1,5 evőkanál vízzel, majd a töltelékhez adjuk. Újra átkeverjük, és a kész tortaalapra öntve 1 óra 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
4. A tortát a sütőben hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára behűtjük. Lecsatoljuk róla a formát, és a felvert tejszínhabbal tálaljuk.
Ismerjen meg további sajttortákat!
Hozzászólás