Citromos sertéskaraj

Minek bonyolítsuk? Sokszor az egyszerű dolgok a legjobbak

Hozzávalók
4 vastag szelet (kb. 25 dkg-os) csontos sertéskaraj só és frissen őrölt bors étolaj a sütéshez 2 paszternák 35 dkg apró szemű krumpli 25 dkg gyöngyhagyma (nem ecetes)

A marinádhoz: 2 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olívaolaj 2 nagy citrom leve és lereszelt héja 4 evőkanál frissen aprított rozmaring

Elkészítés
1.
A karajszeleteket besózzuk, beborsozzuk. A marinádhoz összekeverjük az apróra vágott fokhagymát, az olívaolajat, a citromlét, a reszelt citromhéjat és a rozmaringot, a húsra öntjük, és legalább két – de inkább négy – órán át pácoljuk.

2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Felhevítünk egy nagyobb serpenyőt, vékonyan kikenjük olajjal, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük benne.

3. A paszternákot feldaraboljuk, a krumplit négybe vágjuk, a gyöngyhagymát meghámozzuk. A karajszeleteket a zöldségekkel és a marináddal együtt egy nagyobb tepsibe helyezzük, és 35-40 percig sütjük (vagy amíg a maghőmérő 70 °C-ot nem mutat).

Vote it up
136
Tetszett?Szavazzon rá!