Hozzávalók 12-16 szelethez
1 citrom • 20 dkg mandula • 10 dkg pisztácia • 18 dkg cukrozott citromhéj • 3 tojás • 20 dkg cukor • 10 dkg liszt • vaj a formához • porcukor
Elkészítés
1. Mossuk meg a citromot, és reszeljük le a héját. Forrázzuk le a mandulát, hagyjuk néhány percig állni, majd húzzuk le a héját. Vágjuk apróra a mandulát, a cukrozott citromhéjat és 6 dkg pisztáciát.
2. Válasszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől, és a tojássárgáját keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az apróra vágott mandulát, pisztáciát és cukrozott citromhéjat 9 dkg liszttel és a reszelt citromhéjjal együtt. Alaposan dolgozzuk össze. Forgassuk bele a tojásfehérjéből vert kemény habot.
3. Tegyük a tésztát egy kikent és liszttel meghintett kapcsos sütőformába, és simítsuk el. Süssük a sütőben kb. 1 órán át. Hagyjuk kihűlni. A citrom levéből porcukorral készítsünk sűrű mázt, és vonjuk be vele a tortát. Díszítsük a maradék pisztáciával.
Hozzászólás