Citrusos palacsinta

Édes bűnbeesés! Sajnos olyan gyorsan fogy el, ahogy elkészült

Hozzávalók
3 dl forralt és lefölözött tej 10 dkg liszt 2 db tojás 1 db narancs reszelt héja olaj a sütéshez

A töltelékhez: 20 dkg erdei gyümölcs (málna, szeder vagy szamóca, áfonya) 2,5 dkg cukor 1 db mangó 1 db narancs leve 1 evőkanál porcukor 2 dl tejföl

Elkészítés
1.
A tejet és a lisztet a tojással és a narancshéjjal csomómentesre keverjük. Egy serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal, és a tésztából merőkanálnyi adagokban palacsintákat sütünk.

2. A töltelékhez az erdei gyümölcsöket addig forraljuk a cukorral, míg az fel nem oldódik. A mangót meghámozzuk és felkockázzuk, majd összekeverjük a narancslével.

3. Tálalás előtt a palacsintákat átmelegítjük, majd egyenként megkenjük őket a porcukorral elkevert tejföllel, megszórjuk a mangóval és a többi gyümölccsel, és összehajtjuk.

Vote it up
223
Tetszett?Szavazzon rá!