Citrusos sabayon

A sabayon eredetileg dalmát finomság, ott még zavajun volt, aztán lett belőle zabaione, sambayón és zabaglione

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 db grapefruit 2 db narancs 10 db mandarin 4 db tojássárgája 15 dkg cukor 12 evőkanál édes fehérbor

Elkészítés
1. A gyümölcsöket meghámozzuk, szeletekre vágjuk és a magokat, valamint a belső fehér héjat eltávolítjuk.

2. A tojássárgájákat, a cukrot és a bort egy hőálló edényben habosra keverjük, majd gőz fölött, folyamatosan verve kb. 6 perc alatt besűrítjük. (Vigyázzunk, hogy az edény alja ne érjen a forró vízbe!) Levesszük a tűzről, és időnként megkeverve kissé hűlni hagyjuk.

3. A gyümölcsöket egy hőálló tálba tesszük, rákanalazzuk a sabayon mártást, és grill fokozatra állított sütőben aranybarnára sütjük.

Vote it up
459
Tetszett?Szavazzon rá!