Croissant-pudding

Mindenkinek vannak titkolt süteményreceptjei. Ez Erdei Saroltáé

Hozzávalók
2 dl tej 4 dl tejszín 4 tojássárgája 3 evőkanál cukor 6-8 croissant 6-8 evőkanál narancslekvár vaj a sütőedénybe 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tejet és a tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukrot, és alaposan elkeverjük.

2. A croissant-okat félbevágjuk, és egy-egy kanál lekvárt teszünk rájuk. Egy kivajazott hőálló edénybe fektetjük őket, majd ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket.

3. A csokoládét apróra törjük, és a croissant-ok tetejére szórjuk. A puddingot sütőben 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Vote it up
207
Tetszett?Szavazzon rá!