Csányi Vilmos

Ismét kifaggattuk Csányi Vilmost, ezúttal egyebek közt arról, hogy mit olvas, mire kattint a neten, illetve milyen filmeket néz

Kapcsolódó cikkek

Csányi Vilmos Budapesten született 1935. május 9-én. 1953-ban érettségizett, majd 1958-ban vegyészdiplomát szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán.

Először a Budapesti Orvostudományi Egyetem (a későbbi Semmelweis Orvostudományi Egyetem) Orvosi Vegytani Intézetének munkatársa lett. 1973-ban visszatért az ELTE Természettudományi Karára, ahol hamarosan az általa szervezett etológia tanszék vezetője lett. Összesen két évet töltött az Amerikai Egyesült Államokban, először a Harvard Egyetemen, majd a New York State Research Institute for Neurochemistry-ben mint vendégkutató.

A Széchenyi-díjas magyar tudós kutatási területe az állati és emberi viselkedés, valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései. Több mint kétszáz tudományos publikáció szerzője vagy társszerzője. Ezenkívül közel harminc könyvet írt.

Jelentős tudománynépszerűsítő és publicisztikai munkássága is. A 2000-es évek második felében kezdett el szépirodalommal foglalkozni. (Forrás: Wikipédia

Vote it up
318
Tetszett?Szavazzon rá!