Csípős húsgolyók

Ha szereti az igazán csípőset, ettől könnybe fog lábadni a szeme

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg darált csirkehús 4 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db kisebb csilipaprika 10 dkg vaj 6 szem szegfűszeg 2 db citrom leve

Elkészítés
1.
A húst alaposan összekeverjük az apróra vágott hagyma felével, a finomra vágott fokhagymával és a csilivel, ízlés szerint sózzuk, majd gombócokat formázunk belőle.

2. Felhevítjük a vajat, beletesszük a szegfűszeget, és a maradék hagymát enyhén megpirítjuk benne, majd kivesszük, és tálalásig félretesszük.

3. A húsgombócokat a visszamaradt vajban közepes lángon megsütjük (kb. 10 perc), majd egy pohár vízzel felöntjük, és alacsony lángon további 10 percig főzzük. Tálalás előtt meglocsoljuk a citromlével, és a pirított hagymával körítjük.

Vote it up
124
Tetszett?Szavazzon rá!