Hozzávalók 4 személyre
80 dkg darált csirkehús • 4 fej vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma • 2 db kisebb csilipaprika • só • 10 dkg vaj • 6 szem szegfűszeg • 2 db citrom leve
Elkészítés
1. A húst alaposan összekeverjük az apróra vágott hagyma felével, a finomra vágott fokhagymával és a csilivel, ízlés szerint sózzuk, majd gombócokat formázunk belőle.
2. Felhevítjük a vajat, beletesszük a szegfűszeget, és a maradék hagymát enyhén megpirítjuk benne, majd kivesszük, és tálalásig félretesszük.
3. A húsgombócokat a visszamaradt vajban közepes lángon megsütjük (kb. 10 perc), majd egy pohár vízzel felöntjük, és alacsony lángon további 10 percig főzzük. Tálalás előtt meglocsoljuk a citromlével, és a pirított hagymával körítjük.
Hozzászólás