Csípős joghurtos csirke ropogós salátával

Ha elkészíti, kipipálhatja a napi élvezetet, és még csak nem is édesség

Hozzávalók 4 személyre
1,5 dl görög joghurt 0,5 evőkanál harissa (vagy Erős Pista) 1 gerezd fokhagyma 4 db csirkemellfilé 1,5 evőkanál olívaolaj

A salátához: 1 db lila hagyma 1 db sárgarépa 4 dkg szeletelt mandula 6 levél római saláta 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 0,5 evőkanál narancslé só, bors

Elkészítés
1.
A joghurtot összekeverjük a harissával és a zúzott fokhagymával, megkenjük vele a csirkemellfiléket, és 15 percig állni hagyjuk. Ezután olívaolajban kisütjük.

2. A salátához a lila hagymát karikára vágjuk, majd jéghideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. Összekeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt répával és a mandulával, valamint a kisebb darabokra tépett salátával.

3. Az olívaolajat elkeverjük a narancslével, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk vele a salátát, és összeforgatjuk. A csirke mellé tálaljuk.

Vote it up
182
Tetszett?Szavazzon rá!