Csípős mogyorós csirke rizzsel

Valami jó kis csípős kínai ízre vágyik, de nincs kedve lemenni a sarki kínaiba? Akkor itt a megoldás!

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg csirkemellfilé 1 evőkanál Erős Pista keményítő olaj pár szelet sárgarépa 4 kisebb gomba (cikkekre vágva) pár szelet póréhagyma 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva) 1 fej vöröshagyma (apróra vágva) édes-savanyú mártás (zöldség nélküli) szójaszósz 2 dl víz (vagy húsalaplé) pár szem mogyoró csöpp ecet

Elkészítés
1.
A csíkokra vágott csirkemellet bekenjük Erős Pistával, beleforgatjuk a keményítőbe, majd a húst 1 evőkanálnyi forró olajon fehéredésig sütjük.

2. A csirkét egy tányérra helyezzük, majd a visszamaradt zsiradékon (esetleg még egy kis olajat adhatunk hozzá) megpirítjuk az összes zöldséget, azután a csirkemelleket visszahelyezzük, és tovább pirítjuk őket.

3. Közben öntünk rá a mártásból és a szójaszószból, majd amikor összeállt, kis vízzel felöntjük, és további 1-2 percig főzzük.

4. Ezután belekeverjük a mogyorót, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az ecetet, és összeforgatjuk. Rizzsel tálaljuk.

Vote it up
31
Tetszett?Szavazzon rá!