Csípős répamártogatós

Nagyon sok mindenhez illik, pirítóssal például isteni

Hozzávalók 4 személyre
2 dkg vaj 2 kiskanál római kömény 1 kiskanál koriandermag 3 db sárgarépa 1 kiskanál Cayenne-bors 1 evőkanál méz 2,5 dl csirke- vagy zöldségalaplé só, frissen őrölt bors, friss korianderzöld (tetszőleges)

Elkészítés
1. A vajat felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a római köményt és a koriandert, és 1-2 percig hevítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott répát, a Cayenne-borsot és a mézet, és kb. 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

2. Hozzáöntjük az alaplét, felforraljuk, majd addig főzzük, míg a répa meg nem puhul. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hidegen tálaljuk, a tetején egy kis friss korianderrel.

Vote it up
231
Tetszett?Szavazzon rá!