Csípős tészta gyömbérrel és zöldséggel

Nagyon könnyű elkészíteni, és elfogyasztani, de tálalni is tudni kell

Hozzávalók 4 személyre
2 szál sárgarépa 1 db nagyobb cukkini 3 szál újhagyma 1 evőkanál olaj 4 evőkanál gyufaszálra vágott gyömbér 3 kiskanál apróra vágott fokhagyma 1 kiskanál szezámolaj 3 dl víz 2,5 dl kókusztej 1 evőkanál szójaszósz 1,5 kiskanál thai currypaszta 30 dkg somen tészta 8 dkg mogyoró mentalevél

Elkészítés
1. A répát, a cukkinit és az újhagymát gyufaszálra vágjuk. Magas hőmérsékleten felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a gyömbér és a fokhagyma felét, és kb. 30 másodpercig pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a répát, a cukkinit, az újhagyma felét és a szezámolajat, és további 2 percig pároljuk. Ezután beletesszük a maradék gyömbért és fokhagymát, további 1 percig főzzük, míg a zöldségek kissé meg nem puhulnak. Szűrőkanállal kimerjük és félretesszük.

3. Ugyanabban az edényben összekeverjük a vizet, a kókusztejet, a szójaszószt és a currypasztát, és közepes lángon a felére visszaforraljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a maradék újhagymát.

4. Közben a somen tésztát forrásban lévő sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és egy nagyobb tálalóedénybe tesszük. Beleforgatjuk a zöldséges keveréket, majd mogyoróval és mentával megszórva tálaljuk.

Vote it up
174
Tetszett?Szavazzon rá!