Csípős tészta thai bazsalikommal

A thai bazsalikomot a hinduk olyannyira tisztelik, hogy vallási kegyhelyeiket is előszeretettel díszítik vele. Mi pedig a tésztánkat

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál mogyoróolaj 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér 2 gerezd fokhagyma 3 evőkanál szezámolaj 2 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál balzsamecet 1,5 kiskanál só 1,5 evőkanál cukor 50 dkg kínai tojásos tészta 6 db újhagyma (fehér és világoszöld rész) 6 dkg pirított mogyoró 3 evőkanál thai bazsalikom

Elkészítés
1.
Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a gyömbért és az apróra vágott fokhagymát, 1 percig pirítjuk, majd egy nagyobb edénybe öntjük, és elkeverjük a szezámolajjal, a szójaszósszal, a balzsamecettel, a sóval és a cukorral.

2. A tésztát forró sós vízben puhára főzzük, majd alaposan leöblítjük. Összeforgatjuk a szósszal, hozzákeverjük a karikára vágott újhagymát, és időnként átforgatva, szobahőmérsékleten 1 órán át állni hagyjuk.

3. Ezután hozzákeverjük az apróra vágott mogyorót, és a bazsalikommal megszórva, szobahőmérsékleten tálaljuk.

Vote it up
51
Tetszett?Szavazzon rá!