Csülkös bableves

Rendkívül laktató lakoma, friss kenyérrel önálló ebédként is megállja a helyét

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
1 db kisebb füstölt csülök 50 dkg szárazbab 6 db közepes sárgarépa 3 db petrezselyem-gyökér 1 db kisebb fej zellergumó 1 fej vöröshagyma 5 db babérlevél 5 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt 1 teáskanál pirospaprika csipetke egész bors tárkony vagy ecet vagy citomlé 1 pohár tejföl 1 db zöldpaprika

Elkészítés
1.
A babot és a csülköt legalább fél napra hideg vízbe áztatjuk, azután a csülköt jól megmossuk, egy nagy fazékban feltesszük főni, majd 1 óra után leöntjük róla a vizet.

2. Hozzáadjuk az átmosott babot, az egész hagymát, a teatojásba zárt fokhagymát, az egész borsot és a babérlevelet, ismét felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, majd miután a bab kicsit megpuhult, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és közepes lángon puhára főzzük őket. (Az elfőtt vizet pótoljuk.)

3. Az olajon a lisztből és a fűszerpaprikából csomómentes rántást készítünk, a leveshez keverjük, majd hozzáadjuk a csipetkét, és beletépkedünk néhány kisebb ág tárkonyt (savanyíthatjuk citromlével vagy ecettel is).

4. A levest még 10-12 percig forraljuk, míg a csipetke meg nem puhul. Ízlés szerint tejföllel és paprikakarikákkal tálaljuk.

Vote it up
59
Tetszett?Szavazzon rá!