Csőben sült burgonya

Igen laktató, de kiválóan alkalmas előételnek is, különösen amikor a főétel könnyű, sovány hal

Hasonló receptek

Hozzávalók 4-6 személyre
1 kg burgonya 1 gerezd fokhagyma 20 dkg gruyere vagy ementáli sajt olaj a tál kikenéséhez só, fehér bors 2 tojás 2,5 dl tej 1,25 dl tejszín reszelt szerecsendió

Elkészítés
1. Hámozzuk meg a burgonyát, majd vékonyan szeleteljük fel (pl. uborkareszelőn). Szárítsuk meg törlőpapírral. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és vágjuk ketté a gerezdet.

2. Melegítsük elő a sütőt. Reszeljük le a sajtot. Dörzsöljünk be fokhagymával egy lapos tűzálló tálat, majd ecset segítségével kenjük ki olajjal.

3. Rakjunk le egy réteg burgonyát úgy, hogy a szeletek részben fedjék egymást. Hintsük meg egy csipet sóval, borssal és a sajt kb. ötödével. Ezután váltakozva tegyünk rá egy réteg burgonyát, egy réteg sajtot, amíg a teljes mennyiséget el nem használtuk. A legfelső réteg sajt legyen.

4. Keverjük jól össze a tojást, a tejet és a tejszínt egy kevés sóval, borssal és szerecsendióval. Öntsük a lerakott sajtos burgonyára. Süssük a sütőben kb. 60 percig, ezalatt a burgonya megpuhul és szép piros lesz.

Vote it up
370
Tetszett?Szavazzon rá!