Család + barátok = sikeres fogyás

Sokféle diétás módszer létezik, de minden a fejben dől el. Ebben segíthetnek a körülöttünk élők

A diétázók számára az élet csupa kísértés. Szándékuk könnyen meghiúsulhat azon barátaik vagy családtagjaik miatt, akik maguk nem harcolnak a kilók ellen. A siker egyik titka ugyanis a támogatás.

A táplálkozáskutatók például sokaknak segítenek, hogy tartsanak ki. A Weight Watchers és a hasonló programok pedig bebizonyították a csoporttámogatás erejét. A segítség azonban ezernyi formát ölthet a valódi barátoktól kezdve az internetes levelezőpartnerekig, akiket például netes fórumokon lehet megismerni.

Susan Burke, az eDiets.com szakértője azt állítja, hogy a weboldal 230 ezer regisztrált tagja közül „azok a legsikeresebbek, akiknek vannak diétázó barátaik, illetve akik a legtöbbet e-maileznek és a legaktívabban látogatják a fórumokat.”

Egy vizsgálat szerint akik internetes tanácsadásban részesültek, körülbelül kétszer annyit fogytak, mint akik egyedül kezdtek bele a diétázásba.

Mégis nehéz jobbat kitalálni a családi ösztönzésnél. – A legsikeresebb diétázók előre meghatározzák, milyen segítséget várnak el a családjuktól, aztán el is várják – mondja Gary Foster, a Pennsylvaniai Egyetem pszichológusa. Fogjon tehát össze szeretteivel, és úgy vágjon neki a fogyásnak!

Vote it up
245
Tetszett?Szavazzon rá!