Családi ét-rend

Ugye, szeretné, hogy gyermeke egészségesen táplálkozzon? Kutatók szerint egyszerű a megoldás: ügyeljen a saját étrendjére is

Kapcsolódó cikkek

A londoni University College óvodásokra kiterjedő felmérése szerint minél több zöldséget-gyümölcsöt esznek a szülők, várhatóan annál többet fogyaszt szemük fénye is. Azok a kicsik, akik korábban ismerkednek meg ezekkel a vitaminforrásokkal, hajlamosak gyakrabban kérni belőlük.

Ami pedig a szoptatott csecsemőket illeti, ők érdekes módon később többször esznek zöldfélét, mint a tápszeren neveltek. Ennek valószínűleg az az oka, hogy az anyatej tartalmazza az édesanya által elfogyasztott ételek ízanyagait.

Ha már a tejről beszélünk, a Pennsylvaniai Állami Egyetem orvosi karának kutatói megállapították, hogy az elegendő kalciumhoz jutó lányok édesanyja több tejet iszik.

Ráadásul azok, akik ötévesen megkapják az ajánlott minimális mennyiséget (napi 500 mg-ot), majdnem ötször nagyobb valószínűséggel elégítik ki kilencévesen is a kalciumszükségletüket (amely akkor már napi 1300 mg).

Vote it up
330
Tetszett?Szavazzon rá!