Családi boldogság

A vásárláscsömörtől kezdve megannyi árnyoldala lehet az ünnepeknek. Így előzheti meg ezeket

A karácsony és az újév piros betűs ünnep, de aki nagy családi összejövetelt szervez, az árnyoldalait is ismeri: vásárláscsömör, közelharc a tévé távirányítójáért és ártatlanul induló, civakodásba torkolló társasjátékok. Íme, néhány módszer az ünnep békéjének megőrzésére:

Ne hagyja egyvalakire az összes intéznivalót. Bármilyen szívesen vállalja, a sok vesződség miatt szentestére megneheztelhet a többiekre. Jó előre tisztázzák a teendőket, és osszák fel a családtagok között.

Ne rontsa el a pihenést hazahurcolt munkával. Ha kénytelen felhívni a munkahelyét, igyekezzék kora reggel túlesni rajta.

Próbáljon olyan időtöltést is beiktatni, amely a család összes tagjai számára élvezetessé teszi az együttlétet.

Ha tudja, hogy két rokona közt elkerülhetetlen a súrlódás, teljesen rendjén való, ha vagy más-más napon látja vendégül őket, vagy néhány órára meghívja valahová az egyiket, amíg a párja otthon szórakoztatja a másikat.

Szánjon időt a túlságosan fölajzott kicsinyek lecsillapítására. A lágy zene mindenki idegeinek jót tesz.

Ne engedjen a folyadékdiéta kísértésének: reggelire pezsgős narancslé, főzés közben vermut, az ebéd mellé bor... Az alkohol nemcsak kiszáradásos fejfájást okozhat, de felnagyíthatja az apró nézeteltéréseket, aggodalmakat is.

Ha valamelyik rokona egész évben idegesítette, a karácsony nem alkalmas arra, hogy levezesse a feszültséget. Jobb, ha megjegyzéseit egy későbbi időpontban, négyszemközt teszi.

Az egész família négy fal közé zárása felőrölheti az idegeket. Ahelyett, hogy sokadszor is megnéznék A muzsika hangját, vigye ki a társaságot, sétáljanak egyet a friss levegőn. Így könnyebb kikapcsolódni, és legalább megjön az étvágyuk a bőséges lakomához.

Tartsa magát a betervezett kiadásokhoz. A meggondolatlan költekezést zimankós januári hétköznapok követhetik.

Szakítson időt a lazításra, dolgozza le az alváshiányát. Elvégre nemcsak a többieké az ünnep.

Ne görcsöljön, hogy tökéletesen sikerüljön a karácsony – érje be békés, boldog ünneppel.

Vote it up
265
Tetszett?Szavazzon rá!