Cseresznyés focaccia

Omlós, mint a kalács, pedig valójában kenyér!

Hasonló receptek

Hozzávalók
1 kiskanál porélesztő 3,5 dl meleg víz 50 dkg liszt 0,5 dl olívaolaj + a sütéshez 12 dkg cukor 1 kg cseresznye

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az élesztőt elkeverjük a meleg vízzel, és 5 percig állni hagyjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet (a tésztának nagyon lágynak kell lennie), majd belekeverjük az olajat, a cukor felét és egy csipet sót.

2. A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk (5 perc), majd visszatesszük az edénybe, és meleg helyen legalább egy órán át kelesztjük.

3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és nagyon vékonyan megkenjük olívaolajjal. Beletesszük a megkelt tésztát, széleit a tepsi széleihez igazítjuk, majd megszórjuk a tetejét a kimagozott cseresznyével, és újabb fél órát kelni hagyjuk.

4. A maradék cukorral megszórjuk a tetejét, és nagyon finoman meglocsoljuk olívaolajjal. A sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
 

Tudta, hogy a cseresznye hatékonyan csillapítja a fájdalmat? Kattintson, hogy kiderüljön, miért.

Vote it up
246
Tetszett?Szavazzon rá!