Cseresznyés kenyér

Ha már elkezdte a húsvéti készülődést, vessen egy pillantást erre a remek ünnepi finomságra

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
14 dkg vaj + a forma kikenéséhez ­ 17,5 dkg cukor 2,5 dl narancslé 5 dkg citrom- és narancshéj 15 dkg marcipán 30 dkg liszt 2 kiskanál sütőpor 2 db tojás 5 dkg szeletelt mandula 15 dkg aszalt sárgabarack 15 dkg kandírozott vagy koktélcseresznye csokitojások

A bevonathoz: 1 db tojásfehérje 25 dkg porcukor

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra, és kivajazunk egy kenyér vagy őzgerincformát.

2. A vajat, a cukrot, a narancslét és a csíkokra vágott citrushéjat állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg a vaj fel nem olvad. Kb. 10 percig lassan forraljuk, majd félretesszük hűlni. Közben a marcipánból kisebb golyókat formálunk.

3. A sütőporral elkevert lisztet a sziruphoz vegyítjük, majd belekeverjük az enyhén felvert tojásokat, a mandulát és a gyümölcsöket is.

4. A tésztát a sütőformába kanalazzuk, és nagyjából a felénél beletesszük a marcipángolyókat. A maradék tésztát is rákanalazzuk, a tetejét elsimítjuk, és a sütőben aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e).

5. A cukormázhoz a tojásfehérjét és a porcukrot addig keverjük, míg sűrű, de kenhető keveréket nem kapunk. A mázat a kihűlt süteményre csorgatjuk, és spatulával elosztjuk a tetején és az oldalain. Csokitojásokkal díszítjük.
 

Ismerjen meg további remek húsvéti ételeket!

Vote it up
205
Tetszett?Szavazzon rá!