Hozzávalók 4 személyre
14 dkg vaj + a forma kikenéséhez • 17,5 dkg cukor • 2,5 dl narancslé • 5 dkg citrom- és narancshéj • 15 dkg marcipán • 30 dkg liszt • 2 kiskanál sütőpor • 2 db tojás • 5 dkg szeletelt mandula • 15 dkg aszalt sárgabarack • 15 dkg kandírozott vagy koktélcseresznye • csokitojások
A bevonathoz: 1 db tojásfehérje • 25 dkg porcukor
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra, és kivajazunk egy kenyér vagy őzgerincformát.
2. A vajat, a cukrot, a narancslét és a csíkokra vágott citrushéjat állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg a vaj fel nem olvad. Kb. 10 percig lassan forraljuk, majd félretesszük hűlni. Közben a marcipánból kisebb golyókat formálunk.
3. A sütőporral elkevert lisztet a sziruphoz vegyítjük, majd belekeverjük az enyhén felvert tojásokat, a mandulát és a gyümölcsöket is.
4. A tésztát a sütőformába kanalazzuk, és nagyjából a felénél beletesszük a marcipángolyókat. A maradék tésztát is rákanalazzuk, a tetejét elsimítjuk, és a sütőben aranybarnára sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e).
5. A cukormázhoz a tojásfehérjét és a porcukrot addig keverjük, míg sűrű, de kenhető keveréket nem kapunk. A mázat a kihűlt süteményre csorgatjuk, és spatulával elosztjuk a tetején és az oldalain. Csokitojásokkal díszítjük.
Ismerjen meg további remek húsvéti ételeket!
Hozzászólás