• Reader's Digest
  • Ügyfélszolgálat
  • Főoldal
  • Magazin
    • Dráma, kaland
    • Szívhez szóló történetek
    • Érdekességek
    • Hírességek
    • Kétnyelvű cikkek
  • Tanácsok
    • Egészség
    • Konyhai praktikák
    • Életmód
    • Otthon
    • Pénzügyek
  • Receptek
    • Reggeli, tízórai
    • Levesek
      • Krémlevesek
    • Főételek
      • Egytálételek
      • Tészták
      • Főzelékek
      • Halételek
      • Grillezett ételek
    • Saláták
    • Desszertek
      • Torta
      • Muffin
      • Tiramisu
      • Fagylalt, jégkrém
      • Pite
      • Rétes
      • Trüffel
    • Italok
  • Szórakozás
    • Viccek
    • Idézetek
    • Gyerekszáj
    • Humoros írások
    • Játékok
    • Karikatúrák
    • Kvízek
  • Nyereményjáték
    • Nyereményjáték szabályzata
    • Sorsolások eredményei
    • Nyerteseink
  • Webáruház
    • Könyvek
    • Nyelvtanulás
    • Zene
    • Video/DVD
    • Ajándékok
    • Kiárusítás

You are here

Főoldal » Hasznos ismeretek » Konyha » • Muffin » Cseresznyés muffin

Cseresznyés muffin

Gyümölcsérés idején szentségtörésnek tűnik, de akár befőttből is készítheti

 
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben
  • Cseresznyés muffin

    Fotó: Reader's Digest

Hasonló receptek

  • Vaníliás cupcake
  • Zabpelyhes-áfonyás muffin
  • Ajándék muffinkeverék

Hozzávalók 24 darabhoz
50 dkg cseresznye vagy meggy • 20 dkg vaj • 15 dkg cukor • 1 csipet só • 1 tasak vaníliás cukor • 1 kiskanál reszelt citromhéj • 1 evőkanál cseresznyepálinka • 4 db tojás • 27 dkg BL112-es búzaliszt • 1 kiskanál sütőpor • sütőpapír kosárkák

Elkészítés
1. A cseresznyét megmossuk, leszedjük a szárát és kimagozzuk. Egy szűrőedényben jól lecsepegtetjük. A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük. A papírkosárkákat a muffinsütő mélyedéseibe tesszük.

2. Kézi mixer habverőjével kikavarjuk a vajat a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a cseresznyepálinkával; így egy habos fehér krémet kapunk.

3. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. 25 dkg lisztet összekeverünk a sütőporral, a tésztára szitáljuk és hozzákeverjük. A maradék lisztet mélytányérba szórjuk, és beleforgatjuk a jól lecsepegtetett cseresznyét.

4. A cseresznyét óvatosan a masszához keverjük. Ezután a tésztát két kiskanállal kétharmad magasságig a papírkosárkákba töltjük.

5. A süteményeket az előmelegített sütőben 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük. A tepsiket süteményesrácsra tesszük, és kihűtjük a muffint. Frissen, félkeményre felvert tejszínhabbal tálaljuk.
 

Tipp
Cseresznyés-csokoládés muffin 15 dkg vajat és 7 dkg étcsokoládét (70%-os kakaótartalommal) forró vízfürdő fölött megolvasztunk. Kihűtjük, majd 10 dkg cukorral, 1 csipet sóval, 1 tasak vaníliás cukorral és 0,5 dl vörösborral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és 1 evőkanál kakaót, végül a cseresznyét is a masszába keverjük. A tésztát az alaprecept szerint a papírkosárkákba töltjük, és a megadott idő alatt kisütjük. A kihűlt cseresznyés-csokoládés sütemények tetejére vékonyan fehér csokoládémázat csorgatunk.

Vote it up
195
Tetszett?Szavazzon rá!
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben

Népszerű cikkek: Konyha

  1. Görög étel, hosszabb élet
  2. Mit tudnak a profik, amit mi nem?
  3. A húsz legjobb fűszer és zöldfűszer

További cikkek: Hasznos ismeretek

Egészség
Életmód
Konyha
Otthon
Pénzügyek

Hozzászólás

A legnépszerűbb cikkek

  • A kezdetek óta
  • A héten
  • A hónapban
  1. Ki másokon segít, önmagán is segít
  2. Az óriási hal
  3. Szerelem, szerelem 2010
  4. 33 titok, amelyről minden pilóta hallgat
  5. A citrom rejtett titkai
  6. Titkok, amikről a nővér mindig hallgat
  7. Tizenkét tuti fogyitipp
  8. Daniela harca
  9. Állati ösztön
  10. Mire jó még a mikró?
  1. Tizenkilenc tanács a fogyáshoz
  2. A jó olvasók jobban tanulnak
  3. Új kutya
  4. Maradjon a szíve fiatal!
  5. Főállású apa lettem
  6. Hol a sátorvas?
  7. Adni vagy nem adni?
  8. Malac fogta macska
  9. Az erősebb csontokért
  1. Önkéntes mentős
  2. Rettenetesen csíp
  3. Apai örökség
  4. Tizenkilenc tanács a fogyáshoz
  5. A jó olvasók jobban tanulnak
  6. A legméltóságtelibb románc Hollywoodban
  7. Új kutya
  8. Maradjon a szíve fiatal!
  9. Főállású apa lettem
  10. Hol a sátorvas?

Termékajánló

Kedvenc receptjeink

Csavaros virsli
Csavaros virsli
Reggeli, tízórai
  • Banános-fahéjas palacsinta
  • Bagel
  • Tarjás töki pompos
  • Buggyantott tojás sütve
Tovább: Reggeli, tízórai
Halleves paprikás polentával
Halleves paprikás polentával
Levesek
  • Japán misoleves
  • Vegyes erdeigomba-leves
  • Hamis gulyásleves
  • Lilahagyma-leves
Tovább: Levesek
Libasült káposztával
Libasült káposztával
Főételek
  • Taco Bell quesadillas
  • Csirkés piláf
  • Gyömbéres csirke
  • Tejbegríz
Tovább: Főételek
Indiai fűszeres tea
Indiai fűszeres tea
Italok
  • Narancsos cappuccinomix
  • Bloody Caesar
  • Öt kiváló karácsonyi ital
  • Ünnepi koktélok
Tovább: Italok
Piros bogyós vegyes
Piros bogyós vegyes
Desszertek
  • Almás süti
  • Vargabéles másképp
  • Scone
  • Gyömbéres-körtés galette
Tovább: Desszertek
  • Impresszum
  • Magunkról
  • Oldaltérkép
  • Adatvédelem
  • Felhasználási feltételek
  • Ügyfélszolgálat
  • Általános szerződési feltételek

© 2009-2013 Tarsago Magyarország Kft.