Csilicsatni

Sírnivalóan jó, vagyis jó csípős mártogatós, amelyet a hinduk egyszerűen erős fűszernek, vagyis chutney-nak becéznek

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
8 db kápiapaprika 10 db csilipaprika 1 ujjnyi friss gyömbér 8 gerezd fokhagyma 40 dkg koktélparadicsom (konzerv) 75 dkg cukor 2,5 dl vörösborecet

Elkészítés
1.
A kimagozott és durvára vágott paprikát, valamint a feldarabolt csilipaprikát, gyömbért és fokhagymát robotgépben nagyon finomra aprítjuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és felforraljuk.

2. A habját lefölözzük, majd kis lángon, időnként megkeverve kb. 50 percig forraljuk.

3. Az ekkor már lekvárszerű csatnit folyamatosan kevergetve további 10-15 percig sűrítjük, majd kissé lehűtjük, és steril befőttesüvegekbe kanalazzuk. Lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Hűvös, sötét helyen kb. 3 hónapig tartható el. Felbontás után hűtőben tároljuk.

Vote it up
165
Tetszett?Szavazzon rá!