Hozzávalók
50 dkg cukor • 1,5 dl forró víz • 1 kg ribizli • 1 db narancs reszelt héja • 1 friss csilipaprika • 1 késhegynyi szalicil
Elkészítés
1. Egy edényben 10 dkg cukrot addig hevítünk, míg karamellizálódni nem kezd, majd forró vízzel felöntjük, és sűrű sziruppá főzzük.
2. Hozzáadjuk a ribizli felét, és pépesre főzzük. Beletesszük a maradék cukrot, és amikor sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a ribizli másik felét, a narancshéjat és a kimagozott, félbevágott csilit, és néhány percig forraljuk.
3. A tűzről levéve kivesszük a lekvárból a csilipaprikát, hozzáadjuk a szalicilt, majd forrón üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk. Az üvegeket 5 percre fejjel lefelé fordítjuk, majd visszafordítjuk és hagyjuk kihűlni. Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Hozzászólás