Csirkés paella

Minden elismerésünk a spanyol háziasszonyoknak ezért a bőségtálért

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
70 dkg csirkemellfilé 14 evőkanál olívaolaj + a tetejére 2 db piros kaliforniai paprika 2 db sárga kaliforniai paprika 2 fej vöröshagyma 60 dkg hosszú szemű rizs 12 dl hús- vagy zöldségalaplé 4 gerezd fokhagyma 2 csipet sáfrány 20 dkg zöldborsó só, bors

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Egy hőálló edényben felhevítünk 4 evőkanál olajat, és a kockára vágott csirkehúst fedő alatt, közepes lángon, néha megkeverve 5 percig sütjük benne.

2. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat, és a hússal együtt további 5-8 percig sütjük.

3. Egy másik edényben, a maradék olajban puhára dinszteljük a karikára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a rizst.

4. Ahogy kezd elszíneződni, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a sáfrányt, és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a borsót, és további 2-3 percig hagyjuk főni.

5. Ezután átöntjük a húsos edénybe, alaposan összekeverjük, és kis lángon pár percig együtt főzzük. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 5-10 percre a sütőbe tesszük.

Vote it up
216
Tetszett?Szavazzon rá!