Hozzávalók 4 személyre
70 dkg csirkemellfilé • 14 evőkanál olívaolaj + a tetejére • 2 db piros kaliforniai paprika • 2 db sárga kaliforniai paprika • 2 fej vöröshagyma • 60 dkg hosszú szemű rizs • 12 dl hús- vagy zöldségalaplé • 4 gerezd fokhagyma • 2 csipet sáfrány • 20 dkg zöldborsó • só, bors
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Egy hőálló edényben felhevítünk 4 evőkanál olajat, és a kockára vágott csirkehúst fedő alatt, közepes lángon, néha megkeverve 5 percig sütjük benne.
2. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikákat, és a hússal együtt további 5-8 percig sütjük.
3. Egy másik edényben, a maradék olajban puhára dinszteljük a karikára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a rizst.
4. Ahogy kezd elszíneződni, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a sáfrányt, és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a borsót, és további 2-3 percig hagyjuk főni.
5. Ezután átöntjük a húsos edénybe, alaposan összekeverjük, és kis lángon pár percig együtt főzzük. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 5-10 percre a sütőbe tesszük.
Hozzászólás