Hozzávalók 4 személyre
15 dkg csirkemellfilé • 1 kiskanál zúzott koriandermag • 1 kiskanál szárított erős paprika • 1 evőkanál frissen aprított oregánó • 1 dl citromlé • só, bors • 4 evőkanál olívaolaj • 1 db vöröshagyma • 1 gerezd fokhagyma • 0,5 db brokkoli • 0,6 dl csirkealaplé • 15 dkg jázmin rizs • 1 evőkanál frissen aprított menta • 0,5 db lime
Elkészítés
1. A húst bedörzsöljük a korianderrel, az erős paprikával, az oregánóval és a citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután 2 evőkanál olajban aranybarnára sütjük, majd a serpenyőből kivéve félretesszük és melegen tartjuk.
2. A maradék olajat is a serpenyőbe öntjük, a karikára vágott hagymát 3 percig pároljuk benne, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a virágjaira bontott brokkolit, hozzáöntjük az alaplét, és 3-4 percig főzzük, míg a brokkoli meg nem puhul.
3. A rizst puhára főzzük, összeforgatjuk a brokkolival és a mentával, majd tányérokra szedjük, a tetejére helyezzük a csíkokra vágott húst, és lime-gerezdekkel díszítve tálaljuk.
Hozzászólás