Csirkés pite majoránnával és baconnel

Jól elrejtettük a finom csirkét a tészta alá, egészséges zöldségek közé 

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
5 szelet füstölt bacon 1 db vöröshagyma 20 dkg sárgarépa 12 dkg zöldbab (vagy ceruzabab) 4 kiskanál szárított majoránna 4,5 dl csirkealaplé 2,2 dl tejföl 35 dkg főtt vagy grillezett csirkehús só, frissen őrölt bors 25 dkg leveles tészta

Elkészítés
1.
A bacont forró serpenyőben megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a zsírt, és apró darabokra vágjuk.

2. Az apróra vágott hagymát a szalonnazsírban 7-8 percig pároljuk (ha kevés a zsiradék, használhatunk még egy kevés olívaolajat is), majd hozzáadjuk az apróra vágott répát, a zöldbabot és a majoránnát, és 1 percig együtt főzzük.

3. Felöntjük az alaplével, a zöldségeket puhára főzzük benne, majd amikor a folyadék már majdnem teljesen elfőtt, hozzáadjuk a tejfölt, a szálakra tépkedett csirkehúst és a bacont, és egyet forralunk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd egy közepes méretű hőálló edénybe kanalazzuk.

4. A leveles tésztát 25-30 cm-es téglalappá nyújtjuk (nagyobbnak kell lennie, mint a sütőedény), majd az edény tetejére fektetjük, a kilógó részeket levágjuk, és a széleit az edényhez tapasztjuk.

5. A tésztán középen kereszt alakú vágást ejtünk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-22 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percet állni hagyjuk.
 

Ismerjen meg más csirkéspite-recepteket is!

Vote it up
111
Tetszett?Szavazzon rá!