Csirkés tésztasaláta

Annyiféle tésztaétel van, hogy az már a végtelent ostromolja, tehát szinte biztos, hogy mindenki szeret legalább egyet. Például az alábbit

Hozzávalók
1 liter csirkealaplé 2 db csirkemellfilé 20 dkg cukorborsó 20 dkg ceruza- vagy zöldbab 20 dkg udon tészta 3 evőkanál frissen aprított menta 3 evőkanál frissen aprított korianderzöld

Az öntethez: 0,5 kiskanál finomra reszelt gyömbér 0,6 dl rizsecet 2 kiskanál étolaj 3 evőkanál halszósz 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés
1.
Az öntethez a gyömbért elkeverjük a rizsecettel, az olajjal, a halszósszal és a szeletekre vágott fokhagymával.

2. Az alaplét felforraljuk, majd hozzáadjuk a csirkét, 10-15 percig főzzük, azután vékony csíkokra tépjük vagy lereszeljük.

3. A cukorborsót és a babot 1-2 percre forró vízbe tesszük, majd alaposan lecsepegtetjük.

4. A tésztát 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd alaposan lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval.
 

Ismerjen meg további tésztasalátákat!

Vote it up
80
Tetszett?Szavazzon rá!