Hozzávalók
3 evőkanál olívaolaj • 1 fej vöröshagyma • 15 dkg csirkemellfilé • 2 dl csirkealaplé • 1 kiskanál reszelt gyömbér, friss petrezselyem és koriander • 2 birsalma • 1/2 evőkanál vaj
Elkészítés
1. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és a nagyobb darabokra vágott csirkehúst aranybarnára sütjük benne.
2. Ráöntjük a csirkealaplét, hozzáadjuk a gyömbért, petrezselymet és koriandert, és félig lefedve 30 percig főzzük.
3. A birsalmákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, és a vajon barnára sütjük.
4. Ezután a csirkét és a birsalmát egy hőálló edénybe helyezzük, ráöntjük a főzőlét, és lyukacsos fóliával lefedjük, hogy a gőz távozni tudjon.
5. 220 ˚C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Hozzászólás